tr / en

ÖZGEÇMİŞ

DOWNLOAD CV

28 Temmuz 1944’te İstanbul’da doğdu. Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Yüksek Bölümü mezunu olan Attila Olgaç,  Kıbrıs Barış Harekatı’na katılmıştır. "Gazi" unvanı olan tek sanatçıdır.

Rol aldığı tiyatro oyunları

•  Antigone : Sofokles - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2011

•  Uyarca : Friedrich Dürrenmatt - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2005

•  Karanlıkta Komedi : Peter Shaffer - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1998

•  Abdülcambaz : Turhan Selçuk - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1993

•  Macbeth : William Shakespeare - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1992

•  Sevgili Soytarı : George Bernard Shaw ve Patrick Campbell'ın mektuplarından Jerome Kilty - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1989

•  Oyunun Oyunu : Michael Frayn - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1988

•  İnsan Maiere : Franz Xaver Roetz - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1987

•  Ermiş Jeanne : George Bernard Shaw’den Uyarlayan Müge Gürman - 1986

•  İlk Yıllar "Roksolan" : Orhan Asena - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1985

•  Gül Satardı Melek Hanım : Dinçer Sümer - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1985

•  Julius Caesar  : William Shakespeare - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1984

•  Amadeus (oyun) : Peter Shaffer - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1983

•  Genç Osman (oyun) : ((Turan Oflazoğlu]] - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1980

•  Kral Lear : William Shakespeare - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1980

•  Çavuş Musgrave'ın Davası : John Arden - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1979

•  Kral Ölüyor : Eugène Ionesco - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1979

•  Othello : William Shakespeare - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1978

•  Körüden Görünüş : Arthur Miller - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1976

•  Düşüş (oyun) : Nahit Sırrı Örik - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1975

•  Bir Umut İçin : Musahipzade Celal - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1973

•  Andora : Max Firsch - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1972

•  Becket Yahut Tanrılarının Şerefi : Jean Anouilh - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1971

•  IV.Murat (oyun) : Turan Oflazoğlu - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1970

•  Cadı Kazanı : Arthur Miller - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1969

 

Filmografisi

•  Nizama Adanmış Ruhlar 2013 - Neşet Baba

•  Yıldızlar Savaşı 2007 - Macit

•  Pars Narkoterör 2007 - Mehdi Kadirgil

•  Yağmurdan Sonra 2006 - Enki Ziya Alan

•  Hayat Bilgisi 2003 - Hidayet Hoca

•  Kurtlar Vadisi 2003 - 2005 Kılıç

•  Kibar Ana 2002 - Feyzullah

•  Yapayalnız 2001

•  Vay Anam Vay 2001 -Feyzullah

•  Mercan Kolye 1998 -Seyfi

•  Yangın Ayşe 1997 -Temel

•  Gözlerinde Son Gece 1996

•  Özlem, Düne... Bugüne... Yarına... 1995

•  Vur Hançerini Kadınım 1987

•  Kuruluş / Osmancık 1987 - Selçuklu Beyi Alişar

•  Ağıt - 1971