tr / en

ÖZGEÇMİŞ

DOWNLOAD CV

Serap Aksoy  (d. 24 Haziran 1964)   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu


İstanbul Devlet Konservatuarı Bale bölümü mezunu olan sanatçı, Münih Müzik Akademisi'nde bale eğitimini tamamlamıştır, Devlet Opera ve Balesi'nde 25 yıl profesyonel balerin olarak çalışmıştır. Sinema filmleri ve dizilerde rol almış olup 15 yıl boyunca tv programları ve sunuculuğu yapmıştır.

Ödülleri


•    29. Antalya Film Şenliği, 1992, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu İki Kadın


•    Siyad, 1974, Yılın En İyi Kadın Drama Oyuncusu

•    Uluslararası Mısır Festivali -  En İyi Kadın Oyuncu Ödülü  

 

Filmografisi


•    Yağmur: Kıyamet Çiçeği- 2014 (Güllü)


•    Sonsuz - 2009 (Sevim)


•    Kül ve Ateş (TV) - 2009 (Ayten İsfendiyar)


•    Kilit - 2007


•    Karayılan (TV) - 2007 (Belkıs)

•    Hatırla Sevgili (TV) - 2006 (Berrin Menderes)


•    Aşka Sürgün (TV) - 2005 (Ahuzar Azizoğlu)


•    Aşk Yolu (TV) - 2005 (Nigar Yalçıner)


•    Hayal Kurma Oyunları - 1999 (Anne)


•    Aşk Üzerine Söylenmemiş Her şey - 1995


•    Geçmişin İzleri (TV) - 1994


•    C Blok - 1993 (Tülay)


•    İki Kadın - 1992


•    Piano Piano Bacaksız - 1992 (Kâmile)


•    Kantodan Tangoya - 1989


•    Yer Demir Gök Bakır - 1987 (Taşbaş'ın Karısı)


•    Yaprak Dökümü (TV) - 1987 (Fikret)


•    Değirmen - 1986 (Nadya)


•    Kartallar Yüksek Uçar (TV) - 1983 (Mebrule Karabulut)

Devlet operasında Çeşitli opera, baleler ve müzikallerde dans etmiştir.

Devlet Opera ve Balesi’nde 10 yıl müzikal komedi oynamıştır.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde bale üzerine kariyer yapmıştır, son iki senedir üniversitelerde drama eğitmenliği yapmaktadır.